PADEL

SAVRŠENA KOMBINACIJA TENISA, SKVOŠA I NEZAUSTAVLJIVE ZABAVE.

ŠTA JE PADEL?

Zamislite sport gde loptica leti na sve strane, stakleni zidovi postaju vaši saveznici, a osmeh ne silazi s lica dok se zabavljate sa prijateljima! Upravo to je padel – savršena kombinacija tenisa, skvoša i nezaustavljive zabave. Uđite u arenu ograđenu zidovima i otkrijte novu dimenziju reket sportova.

Zabavite se sa prijateljima dok se takmičite u brzopoteznim razmenama i strategijskim potezima. Provedite slobodno vreme aktivno i osetite kako adrenalin raste svaki put kada loptica udari o zid. Ako tražite način da pobegnete od svakodnevnice i istovremeno se dobro znojite, padel je Pravi izbor za vas!

I najbolje od svega? Ne morate biti profesionalac da biste uživali. Bilo da ste početnik ili iskusni igrač, padel je tu da vas poveže, nasmeje i učini da se osećate fenomenalno dok trčkarate za lopticom

PADEL TEREN CENA – KOLIKO KOŠTA IGRANJE PADELA?

Naš klub nudi pristupačne cene za sve ljubitelje padela, bez obzira na to da li ste iskusni igrači ili tek započinjete svoje putovanje u ovom uzbudljivom sportu.

Radnim danima, od 8 do 17 časova, cena iznajmljivanja terena je 2.000 RSD po satu, dok u večernjim satima, od 17 do 24 časa, cena raste na 2.800 RSD po satu, pružajući vam fleksibilnost da igrate kada vam najviše odgovara. Vikendom, svi termini su jednako cenjeni na 2.800 RSD po satu, omogućavajući vam da maksimalno iskoristite slobodno vreme.

Za one koji nemaju sopstvenu opremu, nudimo iznajmljivanje reketa po ceni od 250 RSD na sat, dok set loptica možete dobiti za 1.000 RSD, obezbeđujući vam kompletnu opremu potrebnu za igru. Posetite nas i uživajte u dinamičnoj igri padela po izuzetno povoljnim cenama!

Termini za padel cene

 • 08h-17h
 • 17h-24h
 • Vikendom
  celodnevni termini
 • 2.000 RSD / sat
 • 2.800 RSD / sat
 • 2.800 RSD / sat

Oprema za
iznajmljivanje:

 • Reketi Kuikma 530, 560
 • Reketi Kuikma 990
 • Loptice Kuikma
 • 250 RSD / sat
 • 400 RSD / sat
 • 1.000 RSD / sat

PRAVILA PADEL-A

1. Teren: Padel teren dimenzija je 10m x 20m. Teren je ograđen staklenim ili metalnim zidovima na svim stranama. Postoje dve servisne linije i mreža koja deli teren na dve polovine.

2.Igrači: Padel se najčešće igra u parovima, što znači da svaki tim ima dva igrača.

3. Servis:

– Servis se izvodi dijagonalno iz donje pozicije, tj. ispod nivoa struka.
– Igrač ima pravo na dva servisa.
– Prilikom servisa, noge igrača moraju biti iza servisne linije.

4. Odbijanje loptice: Loptica se može odbijati direktno sa poda, ali i od zidova. Ako loptica dodirne bilo koji deo van terena pre nego što dodirne zid ili pod, poen se dodeljuje protivničkom timu.

5. Bodovanje: Padel koristi tradicionalno tenisko bodovanje: 15, 30, 40 i igra. U slučaju nerešenog rezultata na 40:40, igrači ulaze u tzv. “Deuce”, gde je potrebno osvojiti dva uzastopna poena da bi se osvojila igra.

6. Reketi: U padelu se koriste specifični rekete koji su čvrsti i nemaju žice.

7. Loptica: Loptice za padel su slične teniskim, ali sa nešto manjim odskokom. Loptica može biti odbijena samo jednom pre nego što pređe na drugu stranu mreže.

8. Poeni: Poen se dodeljuje protivniku u slučaju da igrač:

– Ne uspe da servira dva puta zaredom.
– Loptica odbijena od strane igrača dodirne bilo koji deo van terena pre dodira sa zidom ili podom.
– Loptica se odbije više od jednom na istoj strani mreže pre prelaska na drugu stranu.

9. Promena strana: Igrači menjaju strane nakon svakog neparnog broja odigranih gemova.

10. Trajanje meča: Meč se igra u najbolja tri od pet setova, pri čemu svaki set ide do 6 gemova s razlikom od dva gema. U slučaju nerešenog rezultata 6:6, igra se taj-brejk do 7 poena s razlikom od dva poena

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O PADELU

1. Šta je padel?

2. Koja oprema je potrebna za igranje padela?

3. Kako se igra padel?

4. Koja su osnovna pravila padela?

5. Gde mogu igrati padel?

6. Da li je padel težak sport za naučiti?

7. Kako mogu poboljšati svoje veštine u padelu?

8. Postoje li liga takmičenja ili turniri u padelu?

9. Koje su zdravstvene prednosti igranja padela?

10. Da li postoji ograničenje godina za igranje padela?